wat je verder nog moet weten

Wat je verder nog moet weten.

Over resolutie, het aanleveren van de foto’s, het bewaren van de geleverde bestanden, auteursrecht en algemene voorwaarden.

Resolutie

Lage resolutiebestanden (met LR in de bestandsnaam) hebben een resolutie van 72 dpi en zijn geschikt voor gebruik op het beeldscherm. Dus in de sociale media zoals LinkedIn, op je website etc.
Hoge resolutiebestanden (met HR in de bestandsnaam) hebben een resolutie van 300 dpi en zijn geschikt om af te laten drukken.
Die heb je dus nodig als je ooit je foto’s wil:
• gebruiken in een folder
• opsturen voor bij een persbericht
• af laten drukken
• gebruiken voor een poster
• etc
Wil je meer weten over resolutie dan kun je mijn artikel daarover lezen, zie http://eveleens-fotografie.nl/wat-je-moet-weten-over-de-resolutie-van-fotos

Over het aanleveren van de foto’s door Eveleens Fotografie

Ik lever de foto’s aan via wetransfer.com tenzij anders is afgesproken.
Nadat ik de bestanden via wetransfer heb verstuurd krijg je van wetransfer een mailtje met de downloadlink.
Soms gebeurt het dat het mailtje van wetransfer bij jou in de spam terecht komt. Daarom krijg je van mij altijd een mailtje dat ik de foto’s via wetransfer heb verstuurd.

Bewaren van de door Eveleens Fotografie geleverde bestanden

Het liefst bewaar ik  alles. Maar in de praktijk is gebleken dat het toch wel eens mis gaat. En het is geen doen voor mij om van alle foto’s die ik in opdracht heb gemaakt backups te maken.

Ik bewaar de foto’s die ik je heb geleverd maar kan je dus niet garanderen dat ik je foto’s later nog kan sturen.
Ik raad je dan ook aan om de hoge resolutieversie goed te bewaren op minstens twee plekken. Je kunt ze bewaren op je computer, op een externe harde schijf, in ieder geval in de cloud (bijv. dropbox), op een cd of een dvd, op een usb-stick.
Overigens, mocht je me naar een foto vragen dan heb ik het unieke nummer van de foto nodig. Laat dat nummer dus altijd in het bestand staan als je je foto een andere naam geeft.

Auteursrechten

Ik lever de foto’s rechtenvrij tenzij anders vermeld. Dat betekent dat je de licentie krijgt om de geleverde foto’s voor onbeperkte duur en ongeacht het soort publicatie voor je eigen bedrijf te mogen gebruiken.
De auteursrechten blijven bij Eveleens Fotografie. Dat geldt ook bij levering aan particulieren. In de auteurswet is dat heel eenvoudig geregeld: ‘rechtenvrij’ worden creatieve werken pas 70 jaar na de dood van de maker.

Algemene voorwaarden

Tenzij anders schriftelijk is overeengekomen zijn op al mijn rechtsbetrekkingen van toepassing de Algemene Voorwaarden van de FotografenFederatie, zoals deze zijn gedeponeerd bij de Rechtbank te Amsterdam onder nummer 84/2011 en vermeld op www.fotografenfederatie.nl. Toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van de wederpartij wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.