Kwaliteit en Tom Jobim

Niet iedereen ziet het verschil in kwaliteit bij foto’s. Als je geen oog hebt voor de kwaliteit van een foto, dan zegt dat dan ook niets over jouw professionele kwaliteiten. (als je geen fotograaf bent tenminste 😉 )
Je hebt ook mensen die vals zingen. ‘Mensen die vals zingen hebben ook een hart’ zegt het liedje ‘Desafinado’ van de Braziliaan Tom Jobim (é que os desafinados tambem tem um coraçao). Waarmee ik maar wil zeggen: het geeft niet.

Ben jij nou zo iemand die niet visueel is ingesteld en al gauw tevreden is met een zelfgemaakte foto als profielfoto op LinkedIn of op je website? Vergeet dan niet dat veel bezoekers van je website wél het verschil zien. 

Een profielfoto van goede kwaliteit op LinkedIn of op je website boezemt meer vertrouwen in bij mensen die jou nog niet kennen dan een amateuristisch kiekje.

Bijgaande foto’s illustreren het verschil. De bovenste foto is een ‘selfie’. De onderste foto is gemaakt door een fotograaf.

Grietje-Oosting-voorAnEv2012okt10-1370-LR

Wat heeft de onderste foto wat de bovenste niet heeft?
– De kleuren zijn helder.
– Er is geen storende beeldruis.
– De contouren van het haar zijn goed zichtbaar. Bij de bovenste foto gaat het haar over in de achtergrond.
– De achtergrond is vaag en bevat geen storende elementen.
– De blik is vriendelijk en open.
– Het perspectief klopt. Bij de bovenste foto was de camera zo dichtbij dat de neus er naar verhouding te groot op staat.

Over perspectief
Er is net (op 18 maart 2014) op frankwatching een blog verschenen over dit onderwerp. Conclusie van dit onderzoek: “een foto die van dichtbij genomen is zorgt ervoor dat anderen je als minder aantrekkelijk, minder betrouwbaar en minder competent beoordelen. Kies voor een foto van minimaal 2 meter afstand, dan sta je al 1-0 voor met je online profilering.” (Citaat uit dit artikel)

Reacties

  1. Wauw echt fantastisch wat ‘een goed oog’ kan doen! Wat een verschil in uistraling van het model. De tweede foto is inderdaad veel natuurlijker. Annet, ik kan jou stijl herkennen uit duizenden!

  2. Sonja van Beveren zegt:

    Goeie uitleg Annet én het klopt helemaal wat je schrijft.
    Ik ben in ieder geval blij dat ik mijn profielfoto’s door jou laat maken ;-)) plus ik kan het iedereen aanbevelen.

Laat wat van je horen

*