Thrilling Groningen

Tijdens Thrilling Groningen, 21 maart 2015 op Walsemaweer bij Kantens, werd de videoclip van het lied ‘Ode aan Groningen’ gepresenteerd.

Hierbij drie foto’s, gemaakt tijdens Thrilling Groningen op Walsemaweer.

Comfort

Comfort is voor iedereen anders. Frodo zit graag met zijn voorpoten lager dan met zijn achterpoten. Maar dat is hier wel heel extreem. En hij is er nog bij in slaap gevallen ook.

Foto van 17 oktober 2014 die ik tegenkwam bij het opschonen van mijn archief.

Voor de bui

Vanmiddag onderweg vanuit Drenthe nam ik de afslag bij Glimmen. En het is maar goed dat je een parkeerplaats is want was ik zag was niet te verdragen geweest vanaf de snelweg (omdat ik dan niet kon stoppen). Wát een mooi licht!

Delegatie commissie economische zaken in Rottum

Vandaag ging ik even op de fiets naar het dorp en wat bleek: er was een afvaardiging van leden van de tweede kamer in het dorp om te spreken met bewoners over de aardbevingsschade. Max van den Berg en Marijke van Beek waren er ook bij.

Na hun bezoek aan Rottum gingen ze naar het provinciehuis.

De volgende dag kwam Rene Leegte in opspraak nadat zijn telefoongesprek in de trein naar huis werd opgevangen en in het nieuws kwam. Hij is hier links in beeld.

AnEv2015jan16-9973-2-LR

 

Beeld en website

Over het belang van beeld op je website.

Als zelfstandig ondernemer ben je het liefst met je vak bezig. Maar bij het ondernemerschap horen ook dingen die niet tot je vakgebied horen. Het maken en onderhouden van je website is daar één van. Tenzij je zelf webmaster bent. Maar dan vertel ik je ook niets nieuws.

Beeld komt bij het maken van je site vaak niet op de eerste plaats. Terwijl je juist met beeld zo ontzettend de mist in kunt gaan. Hoe, daarover gaat dit blog. [Lees meer…]

Wubbo Ockels

Hierbij een aantal foto’s van de op 18 mei 2014 overleden Wubbo Ockels. Ik heb de foto’s gemaakt tijdens zijn bezoek aan Groningen op 24 november 2011. Hij stond met zijn superbus op de Grote Markt. [Lees meer…]

Kwaliteit en Tom Jobim

Niet iedereen ziet het verschil in kwaliteit bij foto’s. Als je geen oog hebt voor de kwaliteit van een foto, dan zegt dat dan ook niets over jouw professionele kwaliteiten. (als je geen fotograaf bent tenminste 😉 )
Je hebt ook mensen die vals zingen. ‘Mensen die vals zingen hebben ook een hart’ zegt het liedje ‘Desafinado’ van de Braziliaan Tom Jobim (é que os desafinados tambem tem um coraçao). Waarmee ik maar wil zeggen: het geeft niet.

Ben jij nou zo iemand die niet visueel is ingesteld en al gauw tevreden is met een zelfgemaakte foto als profielfoto op LinkedIn of op je website? Vergeet dan niet dat veel bezoekers van je website wél het verschil zien.  [Lees meer…]

Goede foto’s openen deuren – over free publicity en zo

Tja, zul je denken, die praat in haar eigen straatje. Maar de uitspraak ‘goede fotografie opent deuren’ is niet zomaar een reclamekreet voor mezelf. [Lees meer…]

Koninklijk bezoek

Vandaag, zaterdag 11 januari 2014 was ik voor het eerst bij de Friesche Hengstenkeuring in Leeuwarden. Het was geweldig. En prinses Beatrix was er ook!

Stroomstoring-bijna-voorbij

Vanavond hadden we een stroomstoring in Rottum. En de maan scheen. Dé gelegenheid om erop uit te gaan en wat foto’s te maken in het dorp. [Lees meer…]